Vuosi 2020

Samalla kun vähitellen jo suunnittelen joulusuklaan syönnin vähentämistä, poistelin satoja turhia kuvia ja videoita puhelimesta. Samaa tyhjennysoperaatiota odottaa myös tietokone, kaapit ja mieli.

Minulla on ollut tapana kerätä menneestä vuodesta yhdeksän kuvaa jotka kasaavat vuoden yhteen. Tästä vuodesta varmasti kaikilla päällimmäisenä mieleen jää yksi ylitse muiden, korona. Korona oli jotain mitä pahimmissakaan skenaarioissa ei ollut tullut mieleen, kun elämää on rakennettu SUHKin yhdeksän toimipisteen ja SUHK Maman varaan. On skannattu kilpailijat ja kehitetty yritystä eteenpäin jatkuvasti, jotta se pärjäisi markkinoilla ja kasvaisi yritykseksi josta voisimme olla ylpeitä. Kun alun shokista keväällä oli selvitty, saimme juhlistaa 15-vuotiasta SUHKia onneksi hieman helpottunein mielin.

Vuoteen 2020 on siis mahtunut paljon hyvää koronasta huolimatta. Heti alkuvuodesta SUHK Mama laajeni Etu-Töölön ja Tapiolan toimipisteisiin ja myöhemmin syksyllä vielä Niittykummusta tuli Maman kuudes toimipiste joka tarjoaa Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaa pääkaupunkiseudulla. SUHK Maman ensimmäinen pitkä tilikausi lähenee loppuaan ja antaa vasta suuuntaviivoja tulevalle. Samaan aikaan kun yritän olla ylpeä kaikesta jo saavutetusta kamppailen jatkuvasti sen tunteen kanssa, että pitäisi tehdä vieläkin enemmän. Onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä yksin ja upeat kollegat ympärillä auttavat, tukevat ja vievät eteenpäin kohti yhteistä tavoitetta parantaa naisten hyvinvointia Suomessa.

Yksi tämän vuoden isoista luottamuksen osoituksista oli, kun Sonja Toivola otti minuun yhteyttä ja lähdimme viemään käytäntöön ideaa B2BMamasta. Inspiroivinta on ollut jakaa jonkun toisen kanssa ideoita ja viedä niitä käytännössä myös eteenpäin. B2BMama tähtää äitien parempaan hyvinvointiin työelämässä raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Siis johonkin, mikä olisi pitänyt olla itsestään selvyys Suomessa jo kymmenen vuotta sitten.

Elämä on elämää, eikä se aina mene kuten suunnittelee. Vähän voi kuitenkin aina käyttää aikaa sen pohtimiseen tahtooko mennä eteenpäin vai jäädä kiinni menneeseen? Tänä vuonna minä tahdoin mm. tehdä enemmän itselleni tärkeitä asioita kuten toteuttaa haaveeni joogaopettajaksi opiskelusta ja harrastaa painonnostoa. Koronavuosi tarkoitti itsellänikin sitä, että moni suunniteltu idea ja asia sai väistyä multitaskaamisen tieltä. Kaikki aika kului kaaoksen hallintaan, kotiopettajana olemiseen, ruuanlaittoon ja lastenhoitoon. Syksyllä kaikki epävarmuus ja kaoottisuus ehkä purkautui uupumuksena.

Olen aina rakastanut loman jälkeistä aikaa, jolloin arjessa on selkeät rutiinit ja suunnitelmat. Samalla kun opettelen jakamaan omia voimavaroja oikein ja opettelen sanomaan joillekin asioille juuei, sunnittelen siis jo varovaisesti mitä kaikkea haluaisin saada aikaiseksi vuonna 2021.

Iloa, energiaa ja nautintoa sinunkin tulevaan vuoteesi!

Rakkaudella, Terhi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: