B2B Mama -We support mamas back to business!

Kuuntelin BookBeat sovelluksesta Caroline Criado-Perez:n teoksen Näkymättömät naiset joka kertoo tilastojen valossa siitä miten maailma on suunniteltu miehille. Kirja aiheuttaa kieltämättä hieman kiihkoilua, mutta siitä löytyy monta omaakin elämää koskettavaa faktaa. Suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan olit sitten nainen tai mies. Tai varsinkin jos sinulla on tytär! Kirjassa mainitaan ainakin naisten painonnosto sarkopenian ja osteoporoosin ennaltaehkäisyssä, elvie trainer lantionpohjasta puhuttaessa, kuukautisia unohtamatta.

Viikottain kuulen asiakkaiden suusta ihmetystä siitä, miten tällaista asiaa (naisten kehoon liittyvää fysioterapiaa) ei ole kukaan kertonut heille ennen! Reaktiot ovat varmasti aitoja ja epätietoisuus tuoreiden äitien kesken on suurta edelleen. Suomen Äitiysfysioterapeutit ry on perustettu vain vähän aikaa sitten. Yhdistyksen ja itseni lisäksi varmasti jokainen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Suomessa tekee kaikkensa, että raskaus ja naisen keho synnytyksen jälkeen saisi ansaitsemansa huomion ja arvon. Kuunneltuani Näkymättömät naiset teoksen voin hyvin ymmärtää miksi äitiysfysioterapian ymmärrys on Suomessakin vielä pientä. Tämä nyt vain on naisia ja äitejä koskeva erikoisala, jonka näkyväksi tekeminen vaatii suuria ponnisteluja tullakseen ymmärretyksi.

Raskauden ja synnytyksen aiheuttamilla muutoksilla kehossa ja mielessä on valtava vaikutus naisen elämään, joka vaikuttaa väistämättäkin myös naisten työhön ja uraan. Se että miehet eivät voi olla raskaana tai synnyttää ei riitä perusteluksi sivuuttaa hedelmällisessä iässä olevien naisten huomioimista työelämässä.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa syntyi vuonna 2019 yhteensä 45 613 lasta, ei siis ihan pieni joukko naisia yhden vuoden aikana, joiden elämään raskaus ja synnytys vaikuttaa.

B2B Mama on perustettu tukemaan naisia työelämässä läpi raskauden ja synnytyksen jälkeisen ajan. Nykyratkaisulla, jossa lääkäri voi kirjoittaa raskaana olevalle naiselle kuukauden sairauslomaa ennen äitiysloman alkamista ilman sen kummenpaa syytä, ei ole kenenkään osapuolen kannalta järkevä tapa toimia. On vähintäänkin vastuullista antaa työelämässä oleville äideille kaikki mahdolliset avaimet hyvän työkyvyn ylläpitoon ennen ja jälkeen synnytyksen.

Fyysisten muutosten lisäksi huomioitavaa riittää myös kaikessa muussa. Äitiysloma tarkoittaa monelle tilaisuutta vaihtaa työpaikkaa tai opiskella kokonaan uusi ammatti. Monet äidit kaipaavat työstä saatuja onnistumisen kokemuksia ja haasteita pienlapsi arjen vastapainoksi. Kaikki se luovuus ja idearikkaus jota äitiyslomalla usein nähdään on naisten nykyisten työnantajien hyödynnettävissä jos yritys niin haluaa.

B2B Mama on upean äidin ja uranaisen Sonja Toivalan idea ja itsestäni on mahtavaa päästä toteuttamaan Sonjan kanssa jotain näin hienoa ja tärkeää! B2B Mama on luonut yrityksille palvelun, jonka tavoite on auttaa raskaana olevan työntekijän siirtymisessä työelämästä äitiyslomalle ja taas takaisin – hyvävointisena ja täynnä energiaa.

Kuten Näkymättömät naiset teoksen tekijällä, on meilläkin tavoitteena kulttuurin muutos.

Tervetuloa siis seuraamaan työelämän muutosta, jossa raskaana olevat ja synnyttäneet äidit ja heidän työpanoksensa nostetaan oikeaan arvoonsa yrityksissä!

ig @b2bmama LinkedIn B2BMama

info(at)b2bmama.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: