Muista vaihdella tempoa

 

5443095_m (2)

Muutama sana juoksusta. Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Monet juoksusta innostuneet asiakkaat ovat alkuhaastattelun perusteella jämähtäneet ns. tasavauhtisiin lenkkeihin. Aina sama matka ja sama vauhti. Juoksu ei tunnu kehittyvän ja ajoittain motivaatiokin alkaa hävitä. Itsekin aikoinaan havahduin samaan ongelmaan omilla lenkeillä. Mitä voi ja kannattaa tällöin tehdä?

Yksi superhyvä vaihtoehto on intervallitreeni. Tee tuttu juoksulenkki tietoisesti  vaihdellen tempoa.

Alkulämmittely 10min hölkkä.

Juokse 4min kovaa.

Hölkkää 2min ja anna sykkeen tasoittua.

Toista – 4min kovaa ja 2min hölkkää – yhteensä 4x.

Loppuun 10min jäähdyttely.

 

Tällä treenillä saat 45min lenkin, joka kehittää hyvin hapenottokykyä ja seuraavalla tasavauhtisella lenkillä huomaat ehkä sykkeesi pysyvän alempana kuin normaalisti. Treeni sopii kaikille, joilla jonkin verran juoksukilometrejä on jo takana. Mikäli olet aloittelija, voit muokata treeniä omaan alkutilanteeseesi sopivaksi. Esim.esimerkiksi seuraavasti:

Reipas kävely 10min.

Hölkkää 4min.

Reipas kävely 2min.

Toista – 4min hölkkä ja 2min reipas kävely – yhteensä 4x.

Loppuun 10min jäähdyttely.

Suomen talvet ovat nykyään niin vähälumisia, että vain muutamana päivänä vuodesta en itse lähtisi lenkille ilman nastalenkkareita. Mikäli tälläinen peilijää sattuisi juuri suunnittelemasi juoksupäivän kohdalle, voi tarvittaessa intervallin toteuttaa myös kuntosalin juoksumatolla.

Kevyitä kilometrejä,

Terhi

img_7904

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: