Äitiysfysioterapia koulutus

Perjantaissa ollaan taas.

Olen tulevana viikonloppuna menossa kollegan kanssa lisäkouluttautumaan äitiysfysioterapiaan. Odotan innolla! Meillä kuului pilates-ohjaaja koulutukseen raskauden ja synnytyksen jälkeistä harjoittelun ohjausta. Lisäksi viime syksynä osallistuin raskaushieronta koulutukseen. Raskauden ja synnytyksen jälkeinen hieronta on ollut SUHK:ssa suosittua, joten äitiysfysioterapia on loistava lisä palveluihin. Itse olen päässyt ohjaamaan asiakkaita koko vauva-ajan läpi, heti raskauden ensi metreiltä synnytyksen jälkeiseen aikaan saakka. Palaute tuoreiden äitien palautumisesta on ollut ihanan positiivista.

Omien raskauksien jälkeen kokemusta on kertynyt myös -ei niin viisaasta- liikunnan aloituksesta, joten koen tärkeänä saada auttaa muita oman kehon palautumisessa. Mitä voi ja kannattaa tehdä? Mitä taas ei?

Hieronnasta kysytään myös usein, minkä ikäisenä voi tai täytyy alkaa käymään hieronnassa? Esikoisen syntymän jälkeen kävin mieheni kanssa yhdessä vauvahieronta kurssin ja olen käyttänyt hierontaa omille lapsille aivan syntymästä saakka. Viisi- ja seitsemän- vuotiaat lapset usein iltaisin pyytävätkin hierontaa itse. Laitamme soimaan rauhallista musiikkia ja hieron molemmat vuorotellen.

Kohta kahdeksan vuotta täyttävä Ceci oli viime vuoden thaimaa kuukauden aikana muutamaankin otteeseen hieronnassa äidin kanssa. Thaimaassa tosin osa tekijöistä ei niin hyvin kommunikoinut englanniksi, mutta hieronnat oli onnistuneita. Esikoisen aloitettua kilpaurheilun, olemme hieroneet jalkoja myös kattavammin työpaikalla kunnon plintillä.

Suurempi osa lapsista alkaa juuri urheilun lisääntyessä löytää tiensä joko urheiluhierojalle tai fysioterapeutille, noin 7-8-vuoden iässä. Kasvavassa iässä aletaan myös huomata erilaisia asento virheitä, jotka on hyvä kitkeä pois jo nuorena.

Sellaista tänään 😊 Eli viikonloppuna juostaan taas 🙈

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: